Gå direkt till huvudinnehåll

Värmehandbok för dig med fjärrvärme från oss

I vår värmehandbok får du en snabb överblick över hur värmesystemet fungerar och vad du kan göra för att spara energi. Du får också en felsökningsguide som hjälper dig göra en första kontroll av de vanligaste problemen som kan uppstå.

Kontrollera värmecentralen regelbundet

Fastighetens värmesystem kräver i regel inte mycket underhåll. När värmecentralen och andra delar i husets värmesystem fungerar som de ska, får du en jämn inomhustemperatur och varmt vatten i kranen utan att det går åt energi i onödan. För att allt ska fungera som det ska är det ändå bra att titta till den regelbundet för att upptäcka till exempel läckage i tid.

Hur du kan göra om något inte fungerar

Med vår värmehandbok vill vi stötta dig så att du vet:

  • hur din värmecentral fungerar,
  • vad du kan göra för att din uppvärmning ska fungera så effektivt som möjligt och
  • hur du gör om något inte fungerar som det ska.

Under vintern får vi ibland frågor om driften av värmesystemet. I handboken hittar du vad du ska tänka på vid de vanligaste funderingarna så att din uppvärmning ska vara så effektiv som möjligt.

Hållbart att ta vara på energi

Du som har fjärrvärme är dessutom en del av ett smart kretslopp som tar till vara och fördelar energi från sådant som annars hade gått till spillo. Genom att vi tillsammans tar vara på energi så smart som möjligt, återvinner värme och använder förnybara bränslen, bidrar din värme till att göra samhället som helhet mera hållbart.

Publicerad 2023-12-11

Här hittar du värmehandboken

Handbok för dig med fjärrvärme


Trygg med Värmetrygg

För extra trygghet kan du ta hjälp av våra energitjänster, som till exempel Värmetrygg. Med den tjänsten får du regelbundna underhållsbesök och tillgång till rådgivning och akut felsökning om problem uppstår.

Läs mer här:

För dig i villa
För dig i BRF och företag