Gå direkt till huvudinnehåll

Nyheter

Filtrera bland våra nyheter

Hållbarhetsredovisning för 2023 är här

18 april 2024

Vårt främsta fokus är att ha ett attraktivt värdeerbjudande till våra kunder. Under 2023 var vår streamade värme 99 procent förnybar med transporter inräknade. Vår fjärrkyla var helt förnybar.

Se om det gick åt mer energi än vanligt i vinter

4 mars 2024

Vintern kom tidigt i år och vi har haft en lång period av kyla där vintermånaderna i snitt var cirka 1,5 grad kallare än normalt. Så här kan du jämföra energianvändningen mellan olika år, oavsett om det var en ovanligt kall vinter som i år.

Hållbarhetspris till studerande entreprenörer

9 februari 2024

När Ung Företagsamhet (UF) hade mässa för unga entreprenörer som driver UF-företag i Sundbyberg var vi med och delade ut pris till Årets Hållbara företag. Vi är imponerade av de unga företagarnas kompetenser som är viktig för fler hållbara lösningar i framtiden.

Vi framtidssäkrar hanteringen av energidata

8 februari 2024

Inom kort börjar vi byta ut kommunikationsenheten i flertalet av våra kunders värme- och kylacentraler – det är den enhet som fjärravläser fastighetens energidata. Vi byter enheten för att den ska bli kompatibel med vårt nya system för insamling av energidata för värmen och kylan.

99 procent förnybar och återvunnen värme 2023

5 februari 2024

Våra miljövärden för värmeproduktionen 2023 är klara och vår värme baserades till 99,0 procent på förnybara och återvunna bränslen enligt Bra Miljöval förra året. Vi fortsätter ligga nära vårt mål att streama 100 procent fossilfri värme. Fjärrkylan ligger stadigt kvar på 100 procent förnybart.

Dags att flygfotografera fjärrvärmenätet nattetid med värmekamera

2 februari 2024

Då och då gör vi en flygtermografering av vårt fjärrvärmenät, och nu är det dags igen. Flygtermografering innebär att flygplan flyger över ledningsnätet och fotograferar med en känslig och högupplöst värmekamera. Detta gör vi på natten. Bildmaterialet hjälper oss sedan att identifiera eventuella läckor. Det här är ett viktigt verktyg för att hålla fjärrvärmerören som streamar din värme i bra skick.