Gå direkt till huvudinnehåll

Den smarta vägen till ett behagligt inomhusklimat 

Fjärrkyla, eller streamad kyla som vi kallar det, fungerar på samma sätt som fjärrvärme, fast med kallt vatten istället för varmt. Precis som fjärrvärme är fjärrkyla ett klimatsmart och effektivt sätt att skapa en behaglig inomhustemperatur. Med fjärrkyla minskar miljöpåverkan jämfört med kylning med lokala kylanläggningar.

Vårt fjärrkylnät består av rörledningar i marken som gör det möjligt för oss att streama kyla till din fastighet, lika bekvämt som du streamar en film eller tv-serie. Fjärrkyla används framför allt i kontorslokaler, köpcentrum, sjukhus och serverhallar.

Genom att producera kylan i en central, driftsäker och miljöanpassad anläggning kan vi hålla rätt temperatur i nätet och på så sätt säkerställa att alla våra anslutna fastigheter får den kyla man behöver. Vid de tidpunkter på dygnet som behovet av kyla är lågt, lagrar vi kallt vatten i en stor ackumulator som vi sedan använder när behovet är som störst.

Är du också intresserad av kyla till din fastighet? Hör av dig till kontakt@norrenergi.se eller fyll i kontaktformuläret här.

Vi streamar 100 % förnybar kyla


Många vet inte vad fjärrkyla är, därför har vi lanserat konceptet Streamad kyla. Målet är att öka kunskapen om hur det faktiskt fungerar. I rör under marken strömmar vi kallt vatten runt om i våra städer. Eller... streamar?...

Det här är streamat för oss