Gå direkt till huvudinnehåll

Unga företagare ger våra städer livskraft för framtiden

Innovation och entreprenörsskap stod på agendan när Ung Företagsamhet (UF) hade mässa på Allaktivitetshuset i Sundbyberg under torsdagen. Vi var med och delade ut pris och är imponerade av de unga företagarnas kompetenser som är en del i lösningen för en mer hållbar framtid.

Företagande för framtida entreprenörskraft

UF-företagen på mässan drivs av gymnasieelever från Viktor Rydberg- och S:t Martins gymnasium. De har jobbat hårt med sina företagsidéer och affärsplaner sedan i höstas. På mässan visade de upp och sålde sina produkter och sedan delades priser ut till de unga företagarna. En jury med representanter från Sundbybergs stad och det lokala näringslivet utsåg vinnare i flera olika kategorier, och vi var på plats som en av prisutdelarna.

I arbetet med företagen har de tränat en rad entreprenöriella kompetenser som problemlösning och initiativförmåga, som eleverna kan bygga vidare på i sitt framtida arbetsliv.

Imponerande driv

– Det är makalösa idéer och en härlig energi hos ungdomarna här på mässan idag. Som representant för Norrenergi som lokalt energibolag och samhällsaktör tycker jag det är fantastiskt att se. Den företagsamhet och det innovationstänk vi ser här, är viktiga byggstenar för våra städers livskraft – men också för samhället i stort. Det känns viktigt att stötta detta för att vi ska hitta de hållbara lösningar vi behöver för framtiden, säger Stefan Persson, Norrenergis vd, som var på plats och delade ut priset ”mest innovativa produkt”.

Vann pris för mest innovativa produkt

Företaget Healthy Crisps vann priset Mest innovativa produkt. Här är Felix, Tuva, Jonathan och Vlad direkt efter mottagandet av utmärkelsen tillsammans med Stefan Persson, vd på Norrenergi. De hoppas kunna driva företaget vidare även efter studenten i juni.

Rekordmånga UF-företag i Stockholm detta läsår

Under läsåret 2022/2023 driver 7 621 gymnasieelever UF-företag i Stockholmsregionen – vilket är rekordmånga, enligt statistik från Ung Företagsamhet. Det är främst Ekonomiprogrammet och Naturbruksprogrammet som ökar, men ökningen syns även i en bred flora av andra gymnasieprogram.

Utbildar i innovation och entreprenörsskap

Ung Företagsamhet har utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande sedan 1980. Organisationen ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. De finns över hela landet och är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation.



Toppbild: Sundbybergs Stad

(Publicerad 2023-02-03)

Vill du jobba hos oss?


Delar du vår passion för klimatsmarta lösningar och vill göra skillnad för miljön och våra kunder?

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Norrenergi och även alla våra lediga tjänster.