Gå direkt till huvudinnehåll

Nytt pris från 2021 – godkända i Prisdialogen

Priset för värme under 2021 är nu klart och i dagarna blev vi godkända i Prisdialogen. Din värmebudget för nästa kommer inom kort som är baserad på det nya priset.

Från den 1 januari 2021 höjs priset på värme med 2,5%. För en trerumslägenhet på 75m² innebär höjningen en ökning med cirka 15 kronor per månad.

För en villa på 130m² med genomsnittlig förbrukning innebär det en ökad kostnad med cirka 30 kronor i månaden. För en nybyggd, energisnål villa i samma storlek blir ökningen något lägre – cirka 20 kronor i månaden.

Kostnadsbaserad prissättning

Vår prissättning är kostnadsbaserad – det betyder att den följer vår kostnadsutveckling samtidigt som den alltid ska vara konkurrenskraftig jämfört med alternativa uppvärmningsformer. Höjningar kan därför bara ske så länge vårt pris är lägre än konkurrerande alternativ. Nästa års höjning är en följd av att kostnaden för att producera värme har ökat. Prislistorna för 2021 hittar du här.

Prisdialogen stärker kundens ställning och skapar förutsägbarhet

Norrenergi är sedan flera år med i Prisdialogen – ett initiativ som Sveriges Allmännytta, Riksbyggen, Energiföretagarna och Fastighetsägarföreningen har tagit för att stärka kunden ställning och åstadkomma en rimlig, förutsägbar och stabil prisändring på fjärrvärme.

Vi träffar årligen våra större kunder och diskuterar vår prissättning och hur prisutvecklingen ser ut framåt samt vad vi gör för att hålla nere våra kostnader. Resultatet av Prisdialogen är bland annat ett dokument som kallas ”Prisändringsmodell” och som nyligen godkändes av Prisdialogens styrelse. Dokumentet, som även innehåller en prognos för vår prisutveckling tre år framåt, hittar du här.

Håll utkik efter din värmebudget

För att underlätta för dig som kund räknar vi varje år fram er budgeterande värmeanvändning för kommande år. Budgeten är räknad utifrån ett normalkallt år och priset som gäller under nästa år. När budgeten är klar för 2021 meddelar vi dig via e-post. Du som är villakund får även budgeten hemskickad. Om du är osäker på om vi har din e-postadress så hör gärna av dig till oss på kontakt@norrenergi.se. Har du frågor eller funderingar ärm du välkommen att höra av dig!

Publicerad 2020-09-11

Din värme är 99,2 % förnybar

Den fjärrvärme som värmer er fastighet lever upp till mycket högt ställda miljökrav. De senaste åren har andelen förnybart i vår produktion varit 99 procent – och siktet är tydligt inställt på 100. Förra året låg andelen på 99,2 %.

Läs mer i vår hållbarhetsredovisning