Gå direkt till huvudinnehåll

Kan jag få timpris på fjärrvärme till min villa?

När det gäller el kan du välja avtal om timpris. Det ger möjlighet att styra sin förbrukning till de timmar på dygnet då priset är som lägst, för att till exempel ladda elbilen eller göra andra elkrävande aktiviteter. Ibland får vi frågan: Går det att jobba på samma sätt med fjärrvärme? Är den billigare vissa tider?

Endast ett pris per kilowattimme

Det korta svaret för dig i villa är nej. Fjärrvärme, eller streamad värme som vi kallar det, är enkelt och det vill vi ska gälla även prislistan. Priset för dig i villa består därför enbart av ett pris per kilowattimme, energipriset. 

Så om du bor i villa betalar du för det antal kilowattimmar som du använder. Och priset är det samma – hela året.

Med fjärrvärme är du med och avlastar elnätet

Så prissättningen fungerar olika för el och fjärrvärme. Men genom att du streamar nästan helt förnybar värme och har valt bort att värma ditt hus med el, är du med och avlastar elnätet. En viktig insats för energisystemet som helhet, för då kan elen användas till viktigare saker än att värma upp hus. 

Du kan ändå styra din värme!

Så priset är fast, men med vår tjänst Värmesmart med Ngenic kan du ändå på ett enkelt sätt styra din värme – från mobilen. Med tjänsten får du en jämn temperatur inomhus då systemet tar hänsyn till bland annat utomhustemperatur, solinstrålning och husets värmedynamik. Du kan också styra din energianvändning – till exempel när du är bortrest – för att spara energi och kostnader.

Här hittar du mer om Värmesmart

Koll på kostnaderna med din budget

Och det finns fler sätt att hålla koll på energikostnaderna. För att underlätta för dig som kund gör vi varje höst en budget för din uppvärmning för nästkommande år, baserat på tidigare energianvändning. Du hittar din fastighets budget på ditt konto i kundportalen.

Om du inte hittar någon budget beror det kanske på att du är nyinflyttad eller bor i ett nyproducerat hus? I så fall saknar vi statistik bakåt i tiden att basera budgeten på. Återkom då nästa år så ska den finnas på plats.

Jobba smart med din energianvändning

Det går också att göra mycket för att spara när det gäller uppvärmning. Mycket handlar om att justera sina vanor och tänka efter lite extra. Till exempel kan du ta en titt på våra energispartips, kolla in våra energitjänster som till exempel driftgenomgång, eller hör av dig till oss. Vi hjälper dig gärna i arbetet med att spara energi!

Mer om våra priser för
dig i villa


Här hittar du mer om våra priser för dig som bor i villa. Om du även har tillskott från annan värmekälla gäller vår delleveransprislista. Här hittar du även vår prisändringsmodell som är framtagen i Prisdialogen.

Våra priser för dig i villa