Gå direkt till huvudinnehåll

Hållbarhetspris till studerande entreprenörer

När Ung Företagsamhet (UF) hade mässa för unga entreprenörer som driver UF-företag i Sundbyberg var vi med och delade ut pris till Årets Hållbara företag. Vi är imponerade av de unga företagarnas kompetenser som är viktig för fler hållbara lösningar i framtiden.

Unga företagare för framtidslösningar

UF-företagen på mässan drivs av gymnasieelever från Viktor Rydberg- och S:t Martins gymnasium i Sundbyberg. Sedan i höstas har de jobbat hårt med sina företagsidéer och affärsplaner. I arbetet med företagen har de tränat en rad entreprenöriella kompetenser som problemlösning och initiativförmåga, som eleverna kan bygga vidare på i sitt framtida arbetsliv.

Möjlighet att synas – och prisas

UF-mässan är en möjlighet att visa upp och sälja produkterna de jobbat med. Här delas även ut priser ut till de unga företagarna. Juryn består av representanter från Sundbybergs stad och det lokala näringslivet. De utser vinnare i flera olika kategorier, och Norrenergi var på plats som en av prisutdelarna.

Energifyllt event med mycket hållbarhetstänk

– Det är ett fantastiskt energifyllt event, med ungdomar som har otroliga idéer och produkter, många med fokus på hållbarhet. Därför känns det extra kul för oss att få vara med och sponsra dessa ungdomar, säger Stefan Persson, vd på Norrenergi, som var med och delade ut priset.

Vann pris för Årets hållbara företag

Företaget Travelwize vann priset Årets hållbara företag. Här är Nicole, Matilda, Sofie, Karin och Laura när de fick utmärkelsen tillsammans med Stefan Persson, vd på Norrenergi.

– Vi valde att gå naturvetenskaplig linje eftersom det är brett och ger många möjligheter vidare. I och med arbetet med UF-företaget har vi fått upp ögonen för entreprenörsskap och kan nu se en framtid där vi inkluderar det i våra studier. Vi är så glada för priset Årets hållbara företag. Det var många duktiga företagare med i år och vi är glada att det blev just vi som vann den utmärkelsen, säger Sofie som har rollen som vd i Travelwize. 

I företaget har de tagit fram mjuka reseförpackningar som underlättar vid resor eftersom de gör det möjligt att ta med mindre mängder av favorithygienartiklar som hudkräm och hårprodukter. Förpackningarna går att använda om och om igen, man får ut allt innehåll och inget går till spillo.

Utbildar i innovation och entreprenörsskap

Ung Företagsamhet har utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande sedan 1980. Organisationen ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. De finns över hela landet och är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation.

Vill du jobba hos oss?


Delar du vår passion för klimatsmarta lösningar och vill göra skillnad för miljön och våra kunder?

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Norrenergi och även alla våra lediga tjänster.