Gå direkt till huvudinnehåll

Streamad värme och kyla – vad är det?

Många vet inte vad fjärrvärme är, trots att den värmer halva Sverige. Därför lanserade vi konceptet Streamad värme, med målet att öka kunskapen om hur det faktiskt fungerar.

Uttrycket streamad värme och kyla myntades i samband med att en grupp studenter på Berghs School of Communication gjorde sitt examensarbete hos oss på Norrenergi under våren 2019. Med konceptet vill vi förmedla att det är en modern tjänst som uppdateras löpande och som du kan använda i den utsträckning du behöver. 

Lättare att förstå

Genom att kommunicera fjärrvärme och fjärrkyla som streamad värme och streamad kyla, vill vi göra Norrenergis närvaro i konsumenternas vardag tydligare och lättare att förstå.

Det finns många kopplingar till hur du använder streamad film och musik och vi tycker det är en bra parallell till vår "analoga streaming". Streamad värme innebär att vi på Norrenergi står för all utveckling av tjänsten värme. Du som kund kan använda så mycket du behöver när du vill - dygnet runt, året om.

Norrenergi står för uppgraderingen

Värmecentralen hemma hos dig är en ganska enkel mottagningsenhet för värme och det högteknologiska sker bland annat i kontrollrummet hos oss. Där har vi ständig kontroll på miljövärden och leveranssäkerhet. Vi jobbar löpande med uppgraderingar och ser till att hela tiden vässa din värme. Vi gör jobbet åt dig så du kan fortsätta njuta av skön inomhusmiljö och varmt duschvatten. 

Nytt sätt att prata om fjärrvärme och fjärrkyla

Varje dag, varje sekund, strömmar vi varmt vatten i rör under marken. Vår värme har alltid strömmats…eller streamats? Sedan 1953 har vi värmt hushåll och företag i Solna, Sundbyberg och intilliggande områden. Och idag får fler än 100 000 människor sin värme från oss, och samma princip gäller för vår kyla.

– Vi ser stora möjligheter i att använda ett nytt språk som mer förmedlar vårt erbjudande idag. Med streamad värme och kyla hoppas vi öka kunskapen om vårt erbjudande och stärka relationen till våra kunder, säger Maria Carvinge, marknadschef på Norrenergi.

Maria Carvinge, marknadschef på Norrenergi

Maria Carvinge, marknadschef på Norrenergi

Förnybar och återvunnen energi

Genom åren har branschen ställt om till förnybara bränslen och återvunnen energi. Enligt Naturvårdsverket är fjärrvärme den största förklaringen till att Sverige lyckats nå klimatmålen enligt Kyoto-avtalet.

Vi har bland annat skapat ny värme av Sundbybergsbornas renade duschvatten i över 30 års tid. Med vår streamade värme och kyla kan vi i olika samarbeten ta vara på energi som blir över, för att värma och svalka de som behöver.

En streamingtjänst som värmer


Kampanjer i Solna och Sundbyberg


För att sprida kunskap om vår smarta värme gjorde vi en kampanj på bussar, t-bana och större skyltar på stan. Så här såg ett par av budskapen ut.

En streamingtjänst du kan njuta av i duschen. Varje dag, varje sekund, strömmar vi varmt vatten till hushåll i bland annat Solna och Sundbyerg.

Nu streamas vintersäsongen i ett element nära dig. När vinterkylan kryper in under skinnet är det skönt att ha Norrenergis streamingtjänst fjärrvärme på plats. Varje dag, varje sekund, strömmar vi varmt vatten som värmer hushåll och företag i bland annat Solna och Sundbyberg.

Här kan du se mer av vår kampanj