X

Wallenstam väljer fjärrvärme och fjärrkyla i Umami park

Vi är glada att vara del i projektet.

Wallenstam väljer fjärrvärme i Umami park

För ett halvår sedan gick startskottet för Umami park – ett nytt område i Hallonbergen där 900 nya lägenheter ska byggas med kompletterande affärslokaler och mötesplatser. Wallenstam har valt miljömärkt fjärrvärme från Norrenergi och nu påbörjas byggnationen av bostadsrätter.

I december förra året startade Wallenstam den första etappen i byggnationen av Umami park med att bygga 147 hyresrätter. Nu påbörjar de byggnationen av 75 bostadsrätter i anslutning till hyresrätterna i kvarteret Freden större under namnet brf Chili.

Under en tioårsperiod framöver kommer Umami Park att utvecklas till ett nytt område med 900 nya lägenheter, affärslokaler och mötesplatser. Renovering av redan befintliga lokaler och fastigheter ingår också i planen. Målsättningen är att skapa förutsättningar för ett levande stadsliv och trygga stråk.

Wallenstam beskriver området så här ”en ny stadsdel med ett modernt och unikt boende för dig med smak på livet, design och inredning.” Sitt namn har området fått från umami, den femte grundsmaken utöver sött, surt, beskt och salt som blivit känd under sitt japanska namn och anses förhöja andra smaker.

År 2019 beräknas de första hyresgästerna kunna bosätta sig i Umami Park. Vi på Norrenergi är glada att vara del i projektet.

Här hittar du mer information om Umami park.

 

Bild: Wallenstam