X

Vi tror på att återvinna

– från topp till tå. Därför gillar vi att våra varselvästar som blev över när vi bytte logotyp får jobba vidare hos oss – som skoskydd.

Vi tror på att återvinna, från topp till tå

Att ta vara på sådant som annars bara blir över är vår grej. Därför gillar vi att våra varselvästar som blev över när vi bytte logotyp nu har sytts om och får jobba vidare hos oss i form av skoskydd. En transformation som både minskade vårt svinn och satte människor i arbete – win win!

I mer än 30 år har vi tagit vara på värmen i renat duschvatten och gjort ny värme av den. Men – vi återvinner fler saker än värme. Till exempel fick våra gamla varselvästar nyligen nytt liv efter att vi bytte logotyp, med hjälp av vår samarbetspartner Refo.

När vi bytte utseende och fick ny logotyp fick varselvästarna med vår gamla logga hängas undan. Då var återvinningsföretaget Refo snabbt framme och erbjöd sig att sy om de gamla västarna till skoskydd för våra besökare på Solnaverket. Företaget arbetar sedan länge med samhällsnyttiga projekt för fler lokala, cirkulära kretslopp. 
– Vi letar alltid efter möjligheter att ”snurra saker snyggt”, som vi brukar säga. För oss betyder det att vi tar emot överblivet material och ger det nytt liv med hjälp av våra ”remakers” – hantverkare av olika slag som gör nya produkter av det återvunna materialet. Genom att cirkulera saker så förlänger vi materialkedjorna och då ökar också hållbarheten, för kretsloppen som skapas ger jobb, integration och minskat svinn, säger Liselotte Norén, Refos grundare. 

200205 Liselotte Noren Refo Skoskydd.jpg

Så nu har västarna gått från topp till tå. Och nästa gång du kommer på rundvandring slipper du använda plastskoskydd – istället kan du ta på dig de nya skoskydden när du besöker kontrollrummet på Solnaverket!