X

Utmana dig själv – spring Solnaloppet

Den 13 maj går det nya loppet av stapeln för första gången och som kund hos oss får du 50 kronors rabatt på anmälningsavgiften.

Utmana dig själv – spring Solnaloppet

Den 13 maj går startskottet för det nya loppet Solnaloppet som AIK Friidrott arrangerar. Norrenergi är en av medarrangörerna och som kund hos oss får du 50 kronors rabatt på anmälningsavgiften.

Solnaloppet vill utmana både dig som regelbundet motionerar och dig som ännu inte kommit igång, oavsett ålder. Målet är att gå i mål, men vi håller med arrangörerna om att vägen dit kanske är viktigare.

125-årsjubileum gav inspiration till loppet

För två år sedan när AIK fyllde 125 år, arrangerade de Jubileumsloppet. Över 700 deltog och sprang genom Solnas gator. Det lyckade loppet gav idén till Solnaloppet som i år arrangeras för första gången.

Det finns sträckor för alla – stor som liten

Loppet har start och mål på Huvudstafältet, och du kan välja att springa olika långa sträckor: 10 km, 5 km och 2,5 km – alla ska kunna hitta en utmaning på sin nivå. 

För barn med spring i benen finns Solnaloppet kids för barn födda 2010, 2011 eller 2012. Banan är 750 meter och alla får medalj! För 9-13 åringar finns också en 2,5-kilometersbana.

Alla som springer får medalj och alla lopp utom Solnaloppet Kids är på tid.

Kom förbi oss!

På femkilometersslingan genom Solna passerar du Solnaverket, vårt värmeverk intill vattnet vid fina Bällstaviken i Solna strand där ett grönskande gångstråk passerar. Springer du milen så passerar du det två gånger! Från Solnaverket kommer den fjärrvärme som värmer fler än 100 000 människor som bor och arbetar i Solna och Sundbyberg med omnejd.

Anmäl dig med rabatt via Norrenergi

Eftersom Norrenergi är en av medarrangörerna till Solnaloppet kan vi ge våra kunder 50 kronor rabatt på anmälningsavgiften genom att ange en kod vid anmälan. Hör av dig till oss så får du koden!

…så snart som möjligt, antalet platser är begränsade

Missa inte din chans att springa – anmäl dig så snart som möjligt eftersom det finns en övre gräns för antalet deltagare. Sista anmälningsdag är den 20 april, efter detta tas anmälningar emot i mån av plats.

Hoppas vi ses den 13 maj!

Här kan du läsa mer om loppet
Och här är en artikel om Solnaloppet i Vi i Solna som publicerades i slutet av mars.