X

Träffa oss på kräftskivan!

Torsdag 30 augusti kan du träffa oss på den årliga kräft- och surströmmingsskivan. Lär dig mer om varför fjärrvärme är klimatsmart och tävla om en vattenflaska!

Träffa oss på kräft- och surströmmingsskivan i Sundbyberg

På torsdag den 30 augusti dukas kräftorna och surströmmingen upp igen på Sundbybergs gator på den årliga folkfesten. Vi är på plats – kom med och träffa oss där och lär dig mer om varför fjärrvärme är klimatsmart.

Varje år arrangeras kräft- och surströmmingsskivan på Sturegatan och gatorna runt omkring, den tredje torsdagen i augusti. Och nästa vecka är det dags igen! Kvällen är populär och brukar vara välbesökt – och det finns massor av aktiviteter för alla åldrar. Eftersom det är en kräft- och surströmmingsskiva så kan den som vill köpa en tallrik kräftor eller surströmming och slå sig ner vid ett av långborden som står uppdukade längs gatan. Affärerna håller kvällsöppet och det finns något roligt för alla.

Titta förbi!

Missa inte att komma förbi och prata med oss i Norrenergis tält på Stationsgatan – en tvärgata till Sturegatan! Vi är på plats och lär dig gärna mer om varför fjärrvärme är klimatsmart – vår värme är 99,3 % förnybar! Vår Lattjolajbanlåda är på plats och med den kan du lära dig massor om hur det blir varmt i din dusch och dina element – och mycket mer. Du har också chansen att tävla och vinna en fin vattenflaska!

Uppträdanden på flera scener

För den som vill ha underhållning blir det underhållning på tre olika scener. Annika Duckmark är konferencier och kvällen har mycket att bjuda på: stand-up-tävling,  Sundbybergs storband och barnkarneval är några exempel. Twin Doves och Tilda och Matilda är några av artisterna som uppträder. Här hittar du hela programmet..

Varje år sedan 1984

Arrangemanget är som sagt populärt och gatan brukar vara full med folk. Den första kräftskivan var 1984, då Lions club Sundbyberg startade arrangemanget som ett sätt att samla in pengar till välgörande ändamål. Två år efter starten, 1986, började man även servera surströmming. Surströmmingsbordet brukar stå uppdukat i östra änden av Sturegatan – kanske är det dags att våga smaka?!

Samarbetar för en levande stadskärna

Sundbybergs stadskärneförening verkar för en levande stadskärna i Sundbyberg och vi är deras samarbetspartner sedan många år. Det är Sundbybergs stadskärneförening som arrangerar kräft- och surströmmingsskivan tillsammans med Lions club i Sundbyberg.