X

Släck ljuset på Earth hour på lördag

Släck ljuset på Earth hour på lördag

Var med och ta ställning för vår planet under Earth Hour imorgon. På Norrenergi släcker vi belysningen på vår kylackumulator intill Huvudstabron för att visa var vi står. Var med och släck ljuset du med!

På lördag mellan 20.30 och 21.30 är vi många som släcker den elektriska belysningen under en timme i världens största miljömanifestation. Genom Earth hour vill Världsnaturfonden (WWF) belysa hotet från klimatförändringarna. När klimatförändringarna ökar och naturen och våra arter hotas, måste vi ta hand om vår planet bättre. Därför är årets tema för Earth Hour #Connect2Earth – för du och naturen hör ihop!

Alla kan bidra

Vi kan alla kan göra något för att minska vår klimatpåverkan – och förändringar i vår livsstil som är bra för klimatet är ofta bra för vår hälsa också. Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och överkonsumtion gör att djur och natur far illa. Om alla på jorden levde som vi i Sverige, så skulle det krävas över fyra planeter. Därför är varje steg vi kan ta mot en mer hållbar livsstil värdefullt.

5B:n – Bilen, Biffen, Bostaden, Butiken och Börsen

WWF håller fram fem områden som vi kan titta närmare på om vi vill ta steg mot ett mer klimatsmart liv: Bilen (transporter och resor), Biffen (mat), Bostaden (allt som rör hur vi bor), Butiken (prylar och kläder) och Börsen (sparande och investeringar). Här kan du läsa mer om vad du kan göra.

Hur bidrar fjärrvärmen?

I olika samarbeten tar vi varje dag vara på energi som blir över för att värma och svalka dem som behöver. Våra nät gör det möjligt. De senaste trettio åren har vi tagit vara på spillvärmen i duschvatten från boende i vårt område, och återanvänt den igen och igen.

Vi jobbar steg för steg mot en 100 % klimatneutral verksamhet som värmer dig utan att värma jorden. Vi är nästan där, förra året var andelen förnybart bränsle i vår fjärrvärmeproduktion 98,8 %.