X

Var med du också och släck ljuset för klimatet!

Agera för klimatet imorgon lördag klockan 20.30 på Earth hour – världens största klimatmanifestation!

Släck och sätt ljuset på klimatfrågan!

Var med och släck ljuset och agera för klimatet imorgon lördag den 19 mars klockan 20.30 på Earth hour – världens största klimatmanifestation! Vi på Norrenergi är självklart med och släcker belysningen på vår kylackumulator intill Huvudstabron. 

Årets Earth Hour handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på hållbar, förnybar energi. Sverige har alla förutsättningar för att gå i täten som världens första fossilfria land. Och där kan fjärrvärme bidra stort! 

Värme i kretslopp för fossilfri värld

Från 1990 minskade den svenska fjärrvärmen de totala utsläppen av koldioxid med en femtedel på två decennier – och den utvecklingen fortsätter. Med fjärrvärmenäten som utgångspunkt fortsätter fjärrvärmen vara en draghjälp i Sveriges klimatarbete.

Med näten kan vi flytta spillvärme från ett ställe till ett annat och skapa hållbara kretslopp – på samma sätt som vi på Norrenergi under de senaste trettio åren tagit vara på restvärmen i duschvatten från de boende i vårt område och återanvänt den igen och igen. Under 2015 använde vi 99,6 % förnybart bränsle och vi arbetar målmedvetet vidare för att minska den sista mängden fossilt i vår verksamhet. 

Människor över hela världen deltar i Earth hour och släcker för att sätta ljus på klimatfrågan. Vi kan alla göra förändringar i vår vardag som bidrar till en mer hållbar framtid. Här får du några tips på hur du kan uppmärksamma Earth hour. Eller så kan du titta på en inspirerande film från Världsnaturfonden om hur människor över hela jorden deltar i manifestationen här.