X

Preliminära miljövärden i slutet på januari

Just nu arbetar vi för fullt med att få våra miljövärden klara – ett viktigt underlag för många av våra kunder vid den här tiden på året. I slutet på januari planerar vi att kunna presentera ett preliminärt resultat för 2018.

År 2017 var andelen förnybart bränsle i vår fjärrvärmeproduktion 99,3 procent enligt Bra Miljöval. Det var nära vårt rekord på 99,6 procent från 2015.

Hur ser det då ut för 2018? Vår miljöingenjör Carl Berndtsson är en av dem som just nu är fullt sysselsatt med att ta reda på detta genom att sammanställa och räkna fram våra miljövärden.

190115 Miljövärden.jpg

Fortsatt hög andel förnybart 2018

– Redan nu kan vi se att andelen förnybart förra året hamnar i närheten av 2017 års värden, runt 99 procent, berättar Carl. Antal gram koldioxidekvivalenter per kWh kommer dock troligen att vara något högre än förra årets två gram. Men några exakta siffror kan jag inte ge förrän i slutet på januari.

Så fort de preliminära värdena är klara lägger vi upp dem här på hemsidan – så håll utkik!

Har vi din e-postadress?

Vi skickar även ut ett nyhetsbrev via e-post med de preliminära miljövärdena. Hör gärna av dig till oss med din e-postadress om du vill vara säker på att få informationen. E-posta kontakt@norrenergi.se eller ring oss på 08-475 04 40.