X

Grön oas med fjärrvärme

Läs om Brunnsvikens Trädgård & Café i nya numret av vår kundtidning Gröna kvarter.

Nytt nummer av kundtidningen på väg

Ett nytt nummer av vår kundtidning Gröna kvarter är på väg ut till dig. Där får vi bland annat besöka oasen Brunnsvikens Trädgård och Café där hållbarhet verkligen står i centrum. 

I det senaste numret av vår kundtidning Gröna kvarter berättar vi om vårt firande av vårt 25-årsjubileum hittills, men blickar också framåt och tar en titt på hur vi ska kunna fortsätta leverera hållbar energi även i framtiden.

Hållbar oas fick hjälp att byta gammal fjärrvärmecentral

w brunnsviken Olle Würtz.jpg– Vi försöker tänka ekologiskt i allt vi gör. Det är också något som våra besökare efterfrågar allt oftare, säger Olle Würtz, Brunnsvikens Trädgård & Café

Du får också möjlighet att lära dig mer om en pärla som är okänd för många stockholmare: Brunnsvikens Trädgård och Café. En oas där hållbarhet står i centrum – allt från ogräsbekämpning till grön fjärrvärme. Trädgårdsskola, självplock och café är bara några av deras verksamheter. Och det hela värms med fjärrvärme – med en ny fjärrvärmecentral dessutom. Efter femtio år har de bytt till en ny, modern fjärrvärmecentral. Vi hjälper dig gärna om du vill ha råd och hjälp om du tror att du behöver byta din fjärrvärmecentral.

Skönare och effektivare med Värmesmart

Vi berättar också om vår tjänst Värmesmart som efter lyckade pilottester och start hos villakunderna nu lanseras även för bostadsrättsföreningar och företag.
– För en normalstor förening kan det här bli mycket lönsamt, säger Karl Gottberg, energiingenjör på Norrenergi.

AMF storsatsar på minskat effektuttag

AMF Fastigheter, storsatsar på att minska effektuttaget i sina fastigheter i Sundbyberg och på sikt sälja tillbaks överskottsvärme till Norrenergi. 
– Hela energifrågan står högt upp på vår agenda, säger Christer Forsblad, energisamordnare på AMF Fastigheter.

Från fjärrvärme till pelletsbrännare – och åter till fjärrvärme

Lilla Alby Kyrka har gått igenom många faser under åren. Bland annat när det gäller uppvärmning där det var fjärrvärme en gång i tiden, som byttes till en pelletspanna. Nyligen bytte de tillbaka till fjärrvärmen igen. Och det gäller även verksamheterna. Idag är kyrkan huvudkontor för företaget Kraftlunds Installationer. Men kyrkomiljön finns kvar – efter ett stort arbete för att återställa den.

Hösttips om hur du använder din värme på smartaste sätt nu när vi går mot kallare temperaturer och mycket annat hittar du också i tidningen. 

Trevlig läsning!

w Brunnsviken självplock Norrenergi.jpgSjälvplock på Brunnsvikens Trädgård & Café