X

Ny vd för Norrenergi AB

Stefan Persson har utsetts till ny verkställande direktör för Norrenergi, Solna och Sundbybergs fjärrvärmebolag. Stefan efterträder Helene Biström och tillträder sin tjänst den 1 oktober.

Stefan Persson kommer närmast från Forsmarks Kraftgrupp där han varit verkställande direktör sedan 2009. Dessförinnan har Stefan innehaft andra uppdrag inom Vattenfall, bland annat som chef för kärnkraftstaben på Elproduktion Norden, samt som chef för Vattenfall Värme i Uppsala.

– Vi är mycket glada att vi har lyckats rekrytera Stefan Persson till Norrenergi. Vi rustar nu bolaget för framtiden genom att säkra tillgång till ny miljövänlig produktion som behövs i våra växande städer. Stefan Perssons breda erfarenhet och kompetens kommer att betyda mycket i det arbetet, säger Mats Andersson, ordförande i Norrenergi. 

– Norrenergi levererar miljömärkt fjärrvärme till konkurrenskraftiga priser till boende och företag i Solna och Sundbyberg och Stefan passar väldigt bra för att utveckla vår miljöprofil, säger Torsten Svenonius, vice ordförande i Norrenergi. 

– Fjärrvärme är mycket konkurrenskraftigt både ur ekonomiskt och miljömässigt perspektiv, säger Stefan Persson. Norrenergi ligger långt fram i utvecklingen och det känns oerhört inspirerande att få vara med och fortsätta utveckla städernas fjärrvärme och fjärrkyla tillsammans med ägare, kunder och medarbetare i Norrenergi.

För ytterligare information:

Mats Andersson, ordförande i Norrenergis styrelse, 
telefon 070-521 61 27.

Torsten Svenonius, vice ordförande i Norrenergis styrelse, 
telefon 070-292 82 04.

Stefan.JPG