X

Niclas De Lorenzi ny nätchef på Norrenergi

Norrenergi har rekryterat Niclas De Lorenzi till tjänsten som nätchef. Niclas började den 7 december och ingår i Norrenergis ledningsgrupp.

Niclas De Lorenzi har lång erfarenhet från energibranschen och har genom åren haft ett flertal olika chefsroller på bland annat Fortum Värme. Han har arbetat inom både distribution och produktion, men även med kylmaskiner samt kundanläggningar för fjärrvärme och fjärrkyla. 

– Att utveckla team är något jag brinner för och jag drivs av att se medarbetare som trivs och utvecklas, säger Niclas De Lorenzi. Känns verkligen stort att tillsammans med Nät-gänget få arbeta med att optimera nätens tillgångar och jobba strategiskt med att säkra långsiktiga förnyelse- och exploateringsplaner. 

171213 Niclas Di Lorenzi.jpgNiclas Di Lorenzi, Norrenergis nya nätchef

Närmast kommer Niclas från en tjänst som chef för Fortums produktions- och distributionsanläggningar. Här ansvarade han för om- och nybyggnation samt utveckling – med fokus på en långsiktig systemstrategi för Stockholm och att utveckla potentialen i näten. 

– Distributionsnäten, ”stadens blodomlopp”, är helt klart affärsplattformen för framtida värme- och kylaffärer, fortsätter Niclas. Jag tycker det är extremt roligt att börja hos Norrenergi och få vara med och utveckla den hållbara staden.   

– Jag är väldigt glad att vi har rekryterat Niclas och ser fram emot att arbeta tillsammans med honom. Niclas inställning och attityd tillsammans med hans breda kompetens är en tillgång när vi fortsätter utveckla vår verksamhet för fler smarta kretslopp, säger Stefan Persson, vd på Norrenergi. 


Vid frågor, kontakta:
Monica Vilhelmson, kommunikationschef
namn.fornamn@norrenergi.se 
Telefon: 08-475 05 60

Norrenergis fjärrvärme värmer fler än 100 000 människor i Solna och Sundbyberg med omnejd. Bolaget producerar och levererar även fjärrkyla till kontor, sjukhus, köpcentrum och datacenter. All värme och kyla lever upp till mycket högt ställda miljökrav och är sedan länge märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. 

Norrenergi, som ägs av Solna och Sundbybergs städer, levererar årligen cirka 1 TWh värme och cirka 70 GWh kyla. Läs mer på www.norrenergi.se