X

Morgonens avbrott

Vid tretiden i morse fick vi larm om en läcka i vårt fjärrvärmenät. Till följd av detta blev många av våra kunder helt eller delvis utan varmvatten under morgonen.

Flera av våra kunder har helt eller delvis varit utan varmvatten under morgonen, idag torsdag den 19 september. Det beror på den akuta läcka som uppstod tidigt i morse i ett villaområde i Solna. 

Vår beredskapspersonal var snabbt på plats och kunde konstatera att läckan var omfattande och en stor mängd vatten läckte ut i området.  Arbetet med att stänga ventiler för att kunna minimera läckan inleddes och de flesta av våra kunder fick tillbaka varmvattnet under morgonen.

Reparation pågår

I delar av Järvastaden är värmen fortfarande avstängd (kl 14.00). Det beror på att den trasiga ledningen måste lagas innan vattnet kan släppas på. Prognosen just nu är att värmen bör vara tillbaka vid 16-tiden idag.

Grönt vatten läckte ut

Vid en fjärrvärmeläcka är vattnet som läcker ut grönfärgat. Det beror på att vi tillsätter vi ett grönt färgämne som heter Pyranin i vattnet i fjärrvärmeledningarna. Det gör vi för att lättare kunna spåra läckor i fjärrvärmenätet eller i husens fjärrvärmeväxlare. Färgämnet är ofarligt, både för miljön och hälsan och används även i kosmetika, tvål och diskmedel. Inga andra kemikalier är tillsatta i vårt fjärrvärmevatten och vi fyller kontinuerligt på våra nät med dricksvatten.

Om du är utomhus och ser grönt vatten i marken visar det att det finns en läcka i fjärrvärmenätet. Gå inte nära då vattnet kan vara mycket varmt. Hör gärna av dig till oss och berätta så att vi kan åtgärda läckan. Ring oss på 08-475 04 40 eller e-posta till kontakt@norrenergi.se. Tack för hjälpen!