X

Högsta andelen förnybart i vår historia – 99,6 %.

Våra miljövärden för 2015 visar att andelen förnybart bränsle i fjärrvärmeproduktionen är den högsta någonsin.

Högsta andelen förnybart i Norrenergis historia – 99,6 %

Norrenergis miljövärden för 2015 är nu definitiva och visar att andelen förnybart bränsle i fjärrvärmeproduktionen är den högsta någonsin. Siffran uppgår till 99,6 procent förnybart bränsle, och då är även transporterna inräknade.

De främsta anledningarna till rekordsiffran är ett varmt år och en mycket hög tillgänglighet i de anläggningar som har bäst miljöprestanda. Men bakom det positiva resultatet ligger också Norrenergis sedan länge offensiva arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor. Uppdraget från ägarkommunerna Solna och Sundbyberg, som formulerades redan 2004, är tydligt: produktionen av fjärrvärme och fjärrkyla ska ske med högt ställda miljökrav.

– Det är förstås oerhört glädjande att få vara delaktig i en verksamhet som inte bara värmer invånarna i Solna och Sundbyberg med omnejd, utan även gör det möjligt för städerna att växa på ett hållbart sätt, säger Stefan Persson, vd på Norrenergi. Att våra produkter har en stark miljöprofil är dessutom något som efterfrågas av våra kunder Vi vet att miljöperspektivet blir viktigare och viktigare för våra kunder, det visar inte minst vår senaste kundundersökning. 

Andelen koldioxidekvivalenter uppgick till 1 gram per kilowattimme. Alla miljövärden för Norrenergis fjärrvärme och fjärrkyla hittar du här (eller på www.norrenergi.se)

För mer information kontakta:

Dana Wojciechowska, miljö- och säkerhetschef, telefon 08-475 04 55 
Monica Vilhelmson, kommunikationschef, 08-475 05 60   

Du kan också e-posta på förnamn.efternamn@norrenergi.se