X

Håll koll med vår bevakningsfunktion

När det blir kallare ute är det en bra idé att ta hjälp av bevakningsfunktionen i nya kundportalen.

Håll koll med vår bevakningsfunktion

När det blir kallare ute är det en bra idé att ta hjälp av bevakningsfunktionen i nya kundportalen. Genom att bevaka fastighetens returtemperatur ser du direkt om något inte fungerar som det ska i er värmecentral, och kan slippa onödiga kostnader.

Kylan är snart här och då får värmesystemet dra igång igen på allvar. Ibland är det först då vi upptäcker att något i värmecentralen inte längre fungerar som det ska, och att värmesystemet inte längre använder värmen så effektivt som det borde. Det kan resultera i att returtemperaturen blir för hög.

Returtemperatur – så här funkar det

Vad är då returtemperatur? Det är den temperatur som fjärrvärmevattnet har när det går tillbaka till oss från din värmecentral. Ju bättre din värmecentral kan ta till vara på värmen i fjärrvärmevattnet som flödar in i din central, desto svalare blir returtemperaturen och desto lägre blir din kostnad. Detta eftersom ett temperaturtillägg debiteras om returtemperaturen är högre än 30 grader, men om du bor i villa så har du inte detta tillägg. Ändå är det bra för alla att hålla koll på returtemperaturen eftersom något kan vara fel om den går upp.

Med bevakning får du veta i tid om något är fel

Om returtemperaturen är högre än den ska vara, kan er uppvärmning orsaka kostnader som ni skulle kunna vara utan. I nya kundportalen finns en bevakningsfunktion där du kan ange ett tak för hur hög returtemperaturen får vara. Om den satta gränsen överskrids får du en avisering och kan då felsöka och åtgärda om det uppstått ett fel i er värmecentral.

När du loggar in på ditt norrenergikonto i kundportalen kan du sätta bevakningar på effekt och returtemperatur, kopplade till er fastighet. Du sätter själv gränsvärdet. Detta är ett enkelt sätt att snabbt få veta om något inte fungerar som det ska i er fastighets värmesystem.

Minskar energianvändningen i våra städer

Att hålla returtemperaturen så låg som möjligt är ett sätt att bidra till att energin används så effektivt som möjligt i städerna vi streamar värme till. Det är också en väg mot att minska den totala energianvändningen på längre sikt. Om många arbetar med att få ner sin returtemperatur blir hela vårt fjärrvärmesystem mer effektivt och mindre vatten behöver strömma runt för att värma invånarnas varmvatten och stadens hus. 

Boka webbmöte med våra energiexperter

Hör av dig till oss om du behöver råd kring detta. Ett tips till dig som sitter i styrelsen för en bostadsrättförening eller är företagskund är att anmäla dig till ett digitalt möte med någon av våra energiexperter. På mötet går vi igenom er fastighets statistik, från värmebudgeten som nyligen skickats ut, och svarar på de frågor du har. 

Här kan du boka din mötestid – vi erbjuder tider fram till och med den 4 december. Mer information hittar du här.
Om du har några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss på kontakt@norrenergi.se eller telefon 08-475 04 40.