X

Full koll med nya funktioner i Mina Sidor

Full koll med nya funktioner

Nya Mina Sidor är mer än en försiktig uppgradering. Många nya funktioner är både på plats – och på gång. Allt för att ge bästa förutsättningarna för att ha full koll på energianvändningen.

– Mina Sidor är ett verktyg där kunderna kan ha järnkoll på sin energianvändning och se var det finns möjlighet att effektivisera, säger Norrenergis marknadschef Mattias Lindberg. 
Förra året fick Norrenergi en helt ny webbplats. Och nu har även sidorna för inloggade kunder fått ett rejält lyft. Nya Mina Sidor har inte bara ett bättre användargränssnitt utan också nya funktioner.

Ett verktyg för energieffektivisering

– Våra kunder vill ha hjälp med att få bättre koll på sin energianvändning och kunna minska den. Och våra ägare Solna och Sundbybergs stad vill samma sak, säger Mattias Lindberg.
Men för att energieffektivisera måste man veta var och hur. Därför har Norrenergi tagit fram en ny version av Mina Sidor, som är ett verktyg för just detta.

Fler funktioner

– Alla de gamla funktionerna finns förstås kvar. Men vi har dessutom lagt in de flesta funktionaliteterna från Energikompassen, som vi har slagit ihop med Mina Sidor säger Norrenergis vikarierande kundservicechef Cecilia Ibáñez- Sörenson, som presenterade nya Mina Sidor på två välbesökta kundseminarier.

– Inom kort kommer ytterligare funktioner, som vi tar fram utifrån önskemål från våra kunder. Det nya verktyget är självklart responsivt, det vill säga att det är anpassat för att kunna läsas både på datorer, läsplattor och telefoner. Den kund som loggar in får en grafisk presentation där han eller hon kan få statistik från alla sina anläggningar, tillsammans eller en i taget – användaren kan aktivera eller stänga ner funktionerna utifrån sina egna önskemål. Även nyheter, budgetrapporter och information om fakturan är betald går att hitta på Mina Sidor.

Enkelt att se när något avviker från det normala

– För varje anläggning finns information om energianvändning, månadskostnad, returtemperatur, tendens och dygnsmedeleffekt, säger Cecilia Ibáñez-Sörenson. Dessa siffror går att bryta ner på månad, dag och till och
med för varje timme den senaste månaden. Besökaren kan också välja om statistiken ska presenteras som staplar, i ett streckdiagram eller med siffror.
– Kunden kan också enkelt se om det är några avvikelser från det normala. Om några siffror visar gult eller rött – det vill säga om siffrorna är på gränsen eller för höga – länkar vi till åtgärdstips.

Statusrapporter och larmfunktion

Till sin hjälp kan kunden få löpande statusrapporter via sms och till hösten introducerar Norrenergi dessutom en larmfunktion. Den kund som har registrerat sig på Mina Sidor får då ett sms ifall värmeanläggningen skulle ligga för långt från det angivna gränsvärdet.
– På så vis går det snabbare att både identifiera och åtgärda eventuella fel, säger Cecilia Ibáñez-Sörenson.

"Ett jättebra verktyg för att själv analysera" 

Ola Höckerbo, ordförande i bostadsrättsföreningen Fribiljetten i nya Arenastaden, var en av de kunder som besökte Norrenergis seminarium. Och han ser fördelarna med nya Mina Sidor:
– Vi har en teknisk förvaltare som svarar på felanmälan. Men energi är lite speciellt och anläggningarna är tekniskt avancerade. Därför är det här en indikator på hur man ligger till och ett jättebra verktyg för att själv analysera sin energianvändning. Och vi flyttade in i vårt nybyggda hus för två år sedan, så det kan vara lagom tid att göra injusteringar nu.

För att få ut det bästa av Mina Sidor logga in här  och fyll i dina användaruppgifter under fliken inställningar.