X

Framtidens energiingenjörer på besök

Framtidens energiingenjörer på besök

Igår hade vi besök av KTH:s master-studenter på kursen Renewable Energy Technology. Studenterna kommer från många olika länder eftersom kursen är internationell, och det gick inte att ta miste på intresset – det var en höjdpunkt att komma ut i verkligheten och se det som de hittills bara läst om.

Studenterna var pålästa och vi fick många kluriga frågor kring allt som rör energiteknik och hur värme kan produceras med förnybara energikällor. Att röra sig i miljöerna på Solnaverket och se och höra om hur våra kretslopp fungerar gjorde att det fanns ännu mer att prata om. En inspirerande och rolig förmiddag!

Stor efterfrågan på energikompetens

Den som väljer att utbilda sig till energiingenjör kan känna sig trygg i att det finns jobb när studierna är slut. Flera framtidsspaningar visar att behovet av ingenjörer med energikompetens fortsätter att vara stort de närmaste åren.

Utvecklingen inom förnybar energi är dessutom ett område som hela tiden växer med hjälp av nya spännande lösningar. Och vem vet, kanske är studenterna som besökte oss igår några av dem som kommer att visa vägen framåt?

Var med och skapa energilösningar för framtiden

Vi har alla en viktig roll i utmaningen att skapa ett mer hållbart samhälle. Norrenergis fjärrvärme värmer fler än 100 000 människor – en uppgift som gör det möjligt för oss att göra skillnad för miljön varje dag. Vill du också vara med och bidra i arbetet med klimatsmarta energilösningar? Kanske är du intresserad av att praktisera eller göra exjobb hos oss? Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.