X

Mer tvätt – mindre energi

I senaste numret av vår kundtidning berättar Roland Johansson, teknikansvarig och vice ordförande på Brf Vimpeln 20, om hur de sänkt sina energikostnader bland annat genom att dra in fjärrvärme till tvättmaskinerna i tvättstugan. Detta och mer hittar du här.

Fjärrvärme i tvättstugan – nya numret av Gröna kvarter är här!

Bostadsrättsföreningen Vimpeln 20 skippade elen och drog in fjärrvärme till tvättmaskinerna i tvättstugan. Hör också hur Akademiska hus samarbetar med energileverantörer, hyresgäster och forskare för att komma bort från fossila bränslen. Detta och mycket mer hittar du i vårt senaste nummer av kundtidningen.

Att det nu inte bara är större fastighetsbolag som värmer upp varmvattnet till tvättmaskinerna med fjärrvärme kanske du inte kände till? Nu är turen kommen till bostadsrättsföreningarna. Läs om hur bostadsrättsföreningen Vimpeln 20 i Solna sparar energi med fjärrvärme i tvättstugan. 

Resan mot 100 procent

Att miljöfrågorna är i ständig fokus hos Norrenergi har nog ingen missat. I intervjun med vår miljö- och säkerhetschef Dana Wojciechowska kan du läsa mer om vilka steg vi tar på vägen mot en 100 procent klimatneutral produktion. Missa inte heller att läsa om det forskningsprojekt som vi deltar i för att hjälpa våra kunder att bli bättre på att energieffektivisera – Green IT Homes. 

Statusuppdateringar via sms

Du kan också läsa om Mina sidor – din uppdaterade webbtjänst som ersatt den tidigare betaltjänsten Energikompassen. Nu har den varit igång ett par månader och snart kan du få statusrapporter för din anläggning som sms till din mobiltelefon varje månad. Till hösten lanserar vi dessutom en ny larmfunktion. 

Lägre returtemperatur lönsamt för alla

Norrenergi arbetar preventivt för att uppmärksamma höga returtemperaturer. Läs om hur detta hjälpte HSB Stockholm när en av deras bostadsrättföreningar hade onormalt hög returtemperatur. 

Välkommen till Gröna kvarter som landar i din brevlåda i slutet av nästa vecka!