X

Dags att energideklarera?

Är det dags att energideklarera din fastighet? Du vet väl att du hittar all information du kan behöva om din fastighets energianvändning för uppvärmning på Mina sidor

Dags att energideklarera?

Är det dags att energideklarera din fastighet? Du vet väl att du hittar all information du kan behöva om din fastighets energianvändning för uppvärmning på Mina sidor, vår kundservice på webben. 

En energideklaration ger information om hur mycket energi din fastighet använder och är till för dig som till exempel ska göra en försäljning av en fastighet eller behöver jämföra olika hus med varandra. 

Få koll med Mina sidor

På vår gratistjänst Mina sidor har du snabbt och lätt tillgång till de uppgifter du behöver om din fastighets uppvärmning. Saknar du dina inloggningsuppgifter? Hör av dig oss så hjälper vi dig med det!

Jämför över tid

När du loggar in på din profil i Mina sidor får du överskådliga sammanställningar som ger en snabb bild av hur effektivt du använder din energi jämfört med tidigare perioder – igår, förra månaden eller förra året. Du kan ta ut statistik tre år bakåt i tiden, och om du vill arbeta med statistiken i ett annat program, kopierar du siffrorna till det program du vill använda. 

Ny energideklaration vart tionde år

Syftet med energideklarationen är att främja en effektiv energianvändning och en god inomhusmiljö i byggnader. Lagen om energideklaration infördes i Sverige 2006. Eftersom energideklarationerna gäller i tio år är det dags för många fastighetsägare att upprätta nya energideklarationer. Boverket är ansvarig myndighet för energideklarationerna och när du vill göra en energideklaration ska fastighetens ägare anlita en certifierad energiexpert för att ta fram deklarationen.

Här kan du läsa mer om energideklaration.

Här hittar du vad en energideklaration ska innehålla