X

Byta fjärrvärmecentral? Vi hjälper dig.

BRF Framnäs 2 bytte och sänkte sin energianvändning och fick mer plats.

Byta fjärrvärmecentral? Vi hjälper dig!

Fjärrvärmecentraler åldras med tiden som allt annat och efter uppåt 25 år kan de behöva bytas ut.

Det går förstås att laga den befintliga eller byta delar av den, men dagens centraler är så smidiga och energieffektiva att det ofta lönar sig att byta ut hela – och nu är en bra tid på året, när det fortfarande är tillräckligt varmt ute och solen står för värmen håller sig medan centralen byts ut.

BRF Framnäs 2 bytte sin värmecentral på en halv dag

Bostadsrättsföreningen Framnäs 2 består av 19 lägenheter på Vasavägen i Solna. Huset är byggt 1938 och fjärrvärmecentralen var nästan trettio år gammal när den började gå sönder i omgångar.

– Styrningen från centralen var trasig, ventiler behövde bytas och till sist fick vi lov att ställa temperaturerna manuellt. Dessutom var returtemperaturen jättedålig vilket innebar att vi fick betala ett tillägg, säger Andreas Johansson.

Att laga centralen skulle bli dyrt och risken var stor att något annat snart skulle gå sönder. Så föreningen tog in tre offerter på en ny fjärrvärmecentral.

– Norrenergi och deras entreprenör var snabba och proffsiga och låg dessutom lägst i pris. Så det kändes självklart att välja dem.

Dagen före Lucia var installatörer och servicetekniker från Norrenergi på plats för att byta ut den gamla fjärrvärmecentralen mot en ny. Själva arbetet tog en halvdag, då vattnet i fastigheten var avstängt.

Här kan du läsa mer om hur BRF Framnäs fick lägre energianvändning och mer plats.

Kontakta oss så hjälper vi dig

Du som vill ha råd eller hjälp med att byta fjärrvärmecentral kan kontakta oss på 08-475 04 40 eller kontakt@norrenergi.se för ett prisförslag.

190312 Fv-central2.jpgSå här såg det ut hos BRF Framnäs innan de bytte fjärrvärmecentral.