Gå direkt till huvudinnehåll

Injustering – för jämn värme i hela fastigheten

Slipp alla diskussioner om orättvis värme och dåligt inomhusklimat, nu erbjuder vi ett effektivt sätt att förbättra boendekomforten för alla i er fastighet. Om ni har problem med temperaturskillnader mellan olika rum och lägenheter har det förmodligen blivit dags att göra en injustering av värmesystemet.

Rättvist inomhusklimat

Vi engagerar oss i det mesta som rör värmen i er fastighet och därför erbjuder vi nu tjänsten Injustering av värmesystem. Vi tar hjälp av våra samarbetspartners och erbjuder alltid ett fast pris i våra offerter. Principen är enkel, med ett korrekt injusterat värmesystem får alla rum, lägenheter och våningar i er fastighet tillgång till samma temperatur. Ni sparar energi, och slipper klagomål om ett orättvist inomhusklimat.

Illustration som visar skillnaden i temperatur före och efter en injustering.

Minskade energikostnader

Syftet med injusteringen är att få en jämn temperatur i hela fastigheten, vilket också minskar er totala energianvändning. Injusteringen görs av en fackman som balanserar fastighetens alla rörslingor så att värmen fördelas jämnt genom hela värmesystemet. När injusteringen är gjord får ni ett injusteringsprotokoll med sammanfattning av värden, skillnader och åtgärder.

Eftersom ett balanserat värmesystem tillåter en sänkt medeltemperatur för hela fastigheten brukar en injustering resultera i minskade energikostnader.

– Vi vill gärna vara våra kunders partner i allt som rör fastighetens uppvärmning och bidra med stöd när det gäller energieffektivisering, säger Jesper Wilhelmsson, chef för Energioptimering på Norrenergi. Därför samarbetar vi med flera företag som kan komplettera vår kompetens och bidra med kunskap inom specifika områden som injustering och energikartläggning. Har du några frågor och funderingar kring när det är dags för någon av dessa åtgärder så tveka inte att höra av dig till oss, så hjälper vi dig.


Jesper Wilhelmsson, chef för Energioptimering på Norrenergi.

Här kan du läsa mer om tjänsten. 

Fler tjänster som hjälper dig spara energi


Här hittar du alla våra tjänster.