Gå direkt till huvudinnehåll

Fem tips till dig som är ny i styrelsen

När du är ny i styrelsen för en bostadsrättsförening är det mycket nytt att sätta sig in i. Här kommer några tips om vad som är bra att tänka på för att ha kontroll över hur mycket energi ni använder i fastigheten. 

Ta hjälp av Värmebudgeten

För att hjälpa dig få kontroll, räknar vi varje höst fram din fastighets budgeterade värmeanvändning för året som kommer. Med budgeten får du hjälp att uppskatta kommande års värmeanvändning och får en indikation om det är något som kan behöva ses över. Du hittar din budget på Kundportalen.

Här kan du se ett exempel på hur värmebudgeten för ett flerbostadshus kan se ut och läsa mer om vilken information du kan få där.

Följ er energianvändning på Kundportalen

Med Kundportalen kan du logga in och följa er energianvändning när det passar dig. Direkt på startsidan får du en överblick av olika indikatorer som till exempel energianvändning och månadskostnad. Här hittar du också överskådliga sammanställningar som ger en snabb bild av hur effektivt du använder din energi jämfört med tidigare perioder. Du får också tips om vad du själv kan göra, fakturastatus, frågor och svar och en hel del annat.

Dokumentera ändringar och lär dig hur uppvärmningen i ditt hus fungerar

Genom att anteckna ändringar ni gör i värmecentralen kan ni få hjälp att använda värmen mer effektivt. Ta gärna hjälp av vår loggbok som är speciellt framtagen för detta. Loggen som skapas hjälper er använda värmen mer effektivt. 

Besök våra energiseminarier och events

På våra energiseminarier och events får du tips och kunskap om vad du rent praktiskt kan göra i värmecentralen för att minska energiuttaget i fastigheten. Här är en artikel från höstens energiseminarie där du bland annat hittar energirådgivare Fredrik Håkanssons bästa tips på vad du själv kan göra för att optimera er energianvändning . Nästa tillfälle är i höst.

Ta hjälp av någon av våra tjänster

För det mesta sköter sig fjärrvärmen helt själv. Många kunder ser ändå ett behov av att få hjälp med att se till att värmen används så smart och effektivt som möjligt. Ta en titt på våra tjänster – kanske skulle ett jämnare inomhusklimat samtidigt som ni sparar energi vara intressant? Då är Värmesmart en tjänst du ska titta närmare på. Med Värmetrygg får du regelbundna underhållsbesök där vi ser till att allt fungerar som det ska samtidigt som vi hjälper till att optimera driften.

Här hittar du våra tjänster
För dig i villa
För dig i bostadsrättförening
För företag och fastighetsägare

Publicerad 2019-04-10