Gå direkt till huvudinnehåll

Carvingeinitiativet – med sikte på framtiden

Fjärrvärme, eller streamad värme som vi säger, är en viktig pusselbit i klimatomställningen. Med sikte på framtiden kraftsamlar branschen därför i nätverket Carvingeinitiativet.

Norrenergi, med Maria Carvinge i spetsen, är en av initiativtagarna till nätverket som idag består av 29 energibolag. Tillsammans definierar vi utmaningar och testar lösningar för att växla upp kraften i branschen ytterligare. Nyligen publicerade initiativet en debattartikel i Dagens samhälle och nu finns också en webbplats där du kan läsa mer om oss. Se länk här intill.

Tillsammans för en lyckad energiomställning

Ambitionen är att branschen ska kunna bidra med sin fulla potential för att Sveriges energiomställning ska bli så enkel och framgångsrik som möjligt. Det handlar om att göra gemensam sak och leda fjärrvärmebranschen in i framtiden med deltagare som finns över hela landet. Varje företag utvecklar energisystemet på sin lokala marknad, men deltagarna arbetar tillsammans med olika påverkansfrågor och innovationer. På så sätt skapas en kollektiv förmåga bortom geografiska gränser.

Vi som ingår i initiativet vill tillsammans bidra till utveckling av fjärrvärmebranschen och dess förutsättningar på nationell nivå. En stark fjärrvärmesektor är avgörande för en lyckad energiomställning. Idag streamar initiativets företag värme till människor hemma och på arbetet motsvarande 22 procent av värmemarknaden. Tillsammans vill vi bidra ännu starkare till morgondagens energismarta samhälle.

Läs mer


Om du vill veta mer eller är intresserad av att vara med i initiativet, så hittar du all information på vår webbplats. www.carvingeinitiativet.se