X

Våra kunder berättar

Allt fler kunder värdesätter energilösningar som minskar deras miljöpåverkan. Läs mer om hur några av våra kunder arbetar med denna fråga.

Våra kunder berättar

Allt fler kunder värdesätter energilösningar som minskar deras miljöpåverkan. Med vår Bra Miljöval-märkta fjärrvärme och helt förnybara fjärrkyla, smarta energitjänster och möjlighet till klimatkompensation vill vi hjälpa våra kunder så långt det är möjligt i det arbetet.

Här berättar några av våra kunder hur Norrenergi bidrar i deras arbete för ett mer hållbart samhälle.

Hållbart kaffe hela vägen

Hos Arvid Nordquist stannar inte miljömärkningen vid kaffet. Företaget satsar även på hållbara lösningar för energiförsörjningen, och köper därför fjärrvärme från Norrenergi till hela sin fastighet i Solna. Utvecklingen går dessutom mot 100 procent fjärrkyla.

Läs mer

kaffe006_red2.jpg
För Peter Dannquist (till höger), hållbarhetschef på Arvid Nordquist, finns det inte på kartan att köpa energi som inte är miljömärkt.

AMF Fastigheter lät certifiera Stadshuset i Sundbyberg enligt Miljöbyggnad

Det nya stadshuset byggdes 2002, och när Ericsson flyttade ut bestämde sig AMF Fastigheter för att låta certifiera fastigheten enligt det svenska miljöklassningssystemet Miljöbyggnad. AMF Fastigheter har koll på energiförbrukningen och energiförsörjningen är miljöklassad: klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla från Norrenergi.

Läs mer

Vasakronans mål är att bli helt klimatneutrala

– Vårt långsiktiga mål är att vara helt klimatneutrala. Och då är klimatkompensation ett jättebra verktyg. Det säger Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan. Sedan första januari 2012 köper de klimatkompenserad fjärrvärme och fjärrkyla från Norrenergi.

Läs mer