X

Isabelle Tolgen i Hagalund

Ingen dag är den andra lik

Isabelle Tolgén jobbar som projektledare på Nät, Norrenergis distributionsavdelning. Tillsammans med sina projektledarkollegor jobbar hon både med att ansluta nya kunder till fjärrvärme och fjärrkyla, och med att bygga om och bygga ut där det behövs.

Innan Isabelle kom till Norrenergi jobbade hon som konsult mot energi- och processindustrin. Hon hade börjat känna att hon behövde nya utmaningar som projektledare och ville få vara på en plats där hon kunde påverka ett projekt från ax till limpa. När Isabelle såg jobbet som projektledare på Norrenergi blev hon nyfiken och sökte jobbet. Och fick det!

Häftig känsla att få vara med och bygga ut våra städer

Nu har Isabelle hunnit bli varm i kläderna och kommit in både i arbetsuppgifterna och i gemenskapen med kollegorna. Så vi passar på att fråga Isabelle hur det är att jobba på Norrenergi. Så här svarar hon:

– På Norrenergi får vi ansvar och stor frihet att testa nya arbetssätt och jag känner att jag har utvecklats snabbt. Sen att jag också får vara en del av att bygga ut våra städer är en häftig känsla. Även om våra rörsystem ligger under marken och inte alltid är så synliga kan jag ibland gå förbi byggnader och tänka att det är jag och mina kollegor på Norrenergi som sett till att de har det varmt och skönt inomhus eller kallt och svalt på sommaren om de har fjärrkyla. Det är en rolig känsla.

Viktigt att leva som man lär

Norrenergis fjärrvärme- och fjärrkylnät är totalt närmare 25 mil långt och eftersom vi befinner oss i en expansiv region fortsätter näten att växa hela tiden. Så det är ingen brist på jobb för Isabelle. 

– Det härliga med mitt jobb är variationen på mina projekt. Ingen dag är den andra lik. Ibland sitter jag och diskuterar Norrenergis utbyggnadsplaner för 5–10 år framåt i tiden för att nästa dag stå i ett schakt för att inspektera svetsskarvar. Det gör att jag alltid har roligt på jobbet. Norrenergi är också ett företag med en tydlig miljöprofil, här vill man leva som man lär och det känns viktigt för mig. Vi tar ett samhällsansvar och vill bidra till att ägarkommunerna uppnår sina miljömål lika mycket som vi vill uppnå våra egna.