X

Fjärrvärmecentralen

Fjärrvärme bygger på robust teknik, med minimala krav på underhåll. Det gäller också för fjärrvärmecentralen. Väl på plats behöver den knappt någon tillsyn. Andra fördelar är att den tar liten plats och är ren, tyst och luktfri.

Fjärrvärmecentralen är enkel och sköter sig för det mesta själv. Den har lång livslängd och oftast håller den i 20 - 30 år. Insatserna som krävs för att systemet ska fungera bra är små. Under årens lopp kan rörliga delar behöva bytas och ibland kan en översyn av centralen vara bra för att den ska fungera optimalt. Här hjälper vi gärna till med råd och tips. Vill du ha extra trygghet genom att vi ser över centralen varje år kanske du är intresserad av vår tjänst Värmetrygg? Du kan läsa mer om den här.

Bra att veta om din värmecentral

På denna sida har vi samlat en del matnyttig information som rör din värmecentral. I länkarna här intill hittar du anvisningar och bestämmelser både för dig som fastighetsägare och för dig som ska utföra arbeten. Du hittar också en skiss över alla delar i centralen.

Om du har tänkt bygga om eller byta ut din värmecentral ska du alltid ta kontakt med oss först. Förändringar kan ha skett i byggnaden som gör att man kan behöva se över dimensioner och annat. Med hjälp av vår driftsstatistik kan du få värdefull information om byggnadens behov. Vi tar också fram uppgifter om vilka min- och maxdifferenstryck som gäller vid leveransgränsen, uppgifter som till exempel behövs när man dimensionerar värmeväxlare och styrventiler. Hör av dig till vår kundservice så hjälper vi dig.

Har du andra frågor när det gäller din fjärrvärmecentral är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 08-475 04 40 eller genom e-post till kontakt@norrenergi.se.