Varierande arbete med konkreta resultat

Varierande arbete med konkreta resultat

Ska du träffa Disa Sandberg, säkerhetsingenjör, är det bäst att du ringer och bokar tid först. Ena dagen sitter hon vid sitt skrivbord och skriver säkerhetsrutiner och nödlägesplaner, medan hon andra dagar är ute i produktionen eller går skyddsronder i fjärrvärmenätet. Den omväxlingen passar Disa alldeles utmärkt.

Som säkerhetsingenjör har Disa flera arbetsroller, så hennes arbetsdagar varierar mycket från dag till dag.
– Jag uppskattar verkligen det, säger Disa. Att varva skrivbordsjobbet med att göra riskbedömningar ute i produktionen eller gå skyddsronder i tunnlar och kammare i nätet gör att jag får springa runt mycket, både inomhus och utomhus. Det hinner aldrig bli tråkigt, jag lär mig mycket av att axla mina olika roller.

Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet

– Det är spännande och roligt att jobba med viktiga frågor som hälsa, arbetsmiljö och säkerhet. I arbetsmiljön ingår allt från brand- och nödlägesfrågor till hälsa och ergonomi samt skyddsutrustning och kemikalier. När det gäller kemikaliefrågor har jag nytta av min bakgrund som miljövetare, då de kräver bred kunskap inom kemi. Allt är reglerat i lagboken vilket ständigt måste bevakas. Genom att granska och ha en dialog kring hur vi kan förbättra arbetsmiljön och minska riskerna i vardagen så kan jag göra skillnad.

Vill verka för fjärrvärme

Innan Disa började på Norrenergi läste hon på ordentligt, och hon tyckte om det hon läste.
– Både företaget och branschen är mycket intressant. I och med att jag har ett starkt miljöengagemang tycker jag att fjärrvärme är ett bra alternativ och jag vill gärna verka för det. På Norrenergi får jag arbeta både för människa och miljö. Jobbet har ett bra syfte och jag får mycket tillbaka.

En trevlig, familjär stämning

Det absolut roligaste med Norrenergi är kollegorna, menar Disa.
– Vi har en familjär stämning här, vi respekterar varandra. Det är väldigt trevligt, alla känner alla. I min arbetsroll träffar jag många personer varje dag, både mina kollegor ute i produktion, på huvudkontoret och våra entreprenörer. Det är nog det bästa.