X

Får tid till intressanta utvecklingsprojekt

Får tid till intressanta utvecklingsprojekt

Har du frågor om bränslelogistiken eller vill ta del av statistik för produktionen är Carl Gilbe, driftchef, rätt person att svara. Vinterhalvåret är en hektisk tid för Carl. Under sommaren finns det mer tid till att jobba med utvecklingsprojekt och effektivisering, och det är något han brinner för.

Carl ser bland annat till att logistiken av bränslet för Norrenergis anläggningar flyter på som den ska utan krångel. Han har även hand om statistiken kring produktionen och uppföljningen av hur anläggningarna har körts.
– Från oktober till april är det är mycket intensivt, berättar Carl. Jag har mycket kontakt med våra leverantörer för det är stora volymer av bränsle som ska in och när det är större väderomslag är det svårplanerat. Det kan bli en del övertid, men den tiden kan jag ta igen under sommaren.

Fick snabbt stort ansvar

Han började på Norrenergi som produktionsingenjör. Kort där efter slutade bränsleingenjören. Carl hoppade in för att lösa situationen och fick sedan välja vilket av jobben han ville ha. Han valde bränsleingenjör.
– Det var helt rätt jobb för mig. Jag hade byggt upp nya bra rutiner och kände att jag kunde bidra till Norrenergi mer på det viset. Min chef gav mig stort ansvar och förtroende och det kändes oerhört bra.

De senaste åren har Carl även tagit steget vidare och arbetar idag som driftchef.

Intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor

Intresset för miljöfrågor har alltid funnits där, och han har en nära dialog med bränsleleverantörerna.
– Norrenergi har en stark miljöprofil. Miljö- och hållbarhetsfrågor påverkar varje beslut vi tar, det är grundkrav när vi skriver avtal och gör upphandlingar. Vi är stolta över att vi har en av Sveriges miljövänligaste fjärrvärme.

Tid för utvecklingsprojekt

Att utveckla och effektivisera ligger Carl varmt om hjärtat. Hans första större projekt var att bygga om Norrenergis vågar, för att säkerställa både person- och leveranssäkerhet. 
– Jag har tagit fram verktyg som snabbar upp mitt dagliga arbete och det ger mig utrymme att ta del av nya projekt, stora som små. För mig är det viktigt att utvecklas och det kan jag här. Vi har ett oerhört bra arbetsklimat.